Moje místa 0
Jeskyně objevená kolem roku 1826. Větší pozornosti se dostala po nálezech J. Szombathyho v roce 1881. Zpřístupněná část jeskyně byla upravena v roce 1951. Jeskyně proslula díky svými významnými archeologickými a paleontologickými nálezy.
Graficke pismenko Vchod do jeskyně byl objeven při lámání kamene pro stavbu silnice asi v roce 1826. Po slavných archeologických nálezech J. Szombathyho v roce 1881 se jeskyně dočkala pozornosti. Byly objeveny další protostory na přelomu 18. a 19. století A. Nevrlý začal provádět návštěvníky. Zpřístupněná část jeskyně byla upravena v roce 1951.
Jeskyně proslula díky svými významnými archeologickými a paleontologickými nálezy. Ty jsou umně naaranžovány v Dómu mrtvých. Z krápníkové výzdoby je nejzajímavější stalagmit Egyptská mumie, Zkamenělý vodopád a výzdoba vysokého Chrámu přírody.