Míisto opevnění - hradiště - nejasného stáří, nachazející se nad obcí Chvalčov. Lokalita byla ve 20. století takřka z poloviny odtěžena dnes již nefunkčním kamenolomem.
Pohled od severu na odtěženou část směrem ke Chvalčovu.
Graficke pismenko Lokalita opevnění se nachází skoro na samém konci obce Chvalčov, nad chatařskou oblastí.
Pokud projíždíte Chvalčovem směrem od Bystřice pod Hostýnem, dejte se na křižovatce před restaurací doleva a pak pokračujte po asfaltové cestě (cestu po pravé straně lemuje bezejmenný potůček). Cesta Vás dovede až na samotnou lokalitu opevnění. Nebudete-li si vědět rady, ptejte se místních po bývalém lomu na kámen (lokalita se totiž nachází přímo v místě lomu).
Přímo z Chvalčova je možné podniknou pěkný výlet na hrad Obřany, na poutní místo a bývalé hradiště na vrchu Hostýn nebo na nedávno lokalizovaný hrad Skalný, který se nacházel přímo na stejnojmenném vrchu.
Ondřej Štěpánek, 31.3. 2006

Historie místa
    Vzhledem k tomu, že tato lokalita byla objevena teprve nedávno a podstatná část jí padla za oběť kamenolomu (který je dnes však již opuštěný) nelze přesně určit její rozsah a stáří. Činností v kamenolomu byla odtěžena celá západní polovina kopce na němž opevnění stálo. Na východní straně se zachovalo několik valů a zbytky příkopů. O lokalitě nejsou žádné písemné zprávy. Vzhledem k výšinné poloze mohlo mít opevnění strážní funkci se vztahem k