Klášter byl stavěn současně s kostelem Nanebevzetí Panny Marie. Celá stavba dokončena r.1304. Za husitských válek kostel i klášter pobořeny. Současná podoba pochází z barokní obnovy kláštera v l.1676–1710. R.1785 císařem Josefem II. klášter zrušen.
© Milan Caha 08/2008
Graficke pismenko Klášter v Polici nad Metují byl založen počátkem 13.století. V současnosti má barokní podobu z r.1770. Součástí je klášterní kostel Nanebevzetí Panny Marie, vystavěný v letech 1253-1278.
Vladimír Studecký, 9.8. 2005

turistické

Klášter se nachází v centru města. Je v něm umístěno muzeum, kde je možno se seznámit s dějinami města a nejbližšího okolí.

dějiny kláštera
    Benediktinský klášter v Polici byl založen současně s kostelem Nanebevzetí Panny Marie za vlády Přemysla Otakara II. Kostel byl dokončen r. 1294, rajský dvůr r. 1296, dormitář a refektář pak r. 1304. Na počátku 15. století přinesly zkázu husitské války – v květnu Policí prošlo slezské vojsko táhnoucí proti východočeským husitům a město bylo vypáleno, kostel i klášter pobořeny a na dlouhá léta zůstaly v troskách. Další škody způsobilo roku 1469