Nevýrazný empírový lovecký zámeček, který nechává v roce 1820 postavit majitel žambereckého panství Jan Parish. V druhé polovině 19. století byl přestaven na myslivnu. Objekt patřil Parishům až do roku 1948. Nejvýraznějším architektonickým prvkem je sloupový portikus zakončený tympanonem.
Průčelí zámečku
Graficke pismenko V roce 1820 nechává majitel žambereckého panství Jan Parish postavit v Liticích empírový lovecký zámeček. V druhé polovině 19. století za Jiřího Parishe je přestaven na myslivnu. Objekt patřil Parishům až do roku 1948, kdy se po znárodnění stal majetkem státních lesů, které v roce 1957 objekt přestavěly a sloužil jim jako byty zaměstnanců. Nejvýraznějším architektonickým prvkem je sloupový portikus zakončený tympanonem.
Petr Nožička, čerpáno z F. Musil: Hrady, tvrze, zámky okresu Ústí nad Orlicí Grantis, Ústí nad Orlicí, 1995, 8.12. 2011