Kostel Nanebevzetí Panny Marie v Cínovci je barokní stavba z let 1729 až 1732, stojící na základech starší středověké stavby. Od roku 2010 je jeho vlastníkem město Dubí.
Jednolodní kostel v Cínovci je barokní stavba z let 1729-1732 (33?), ležící na česko-německé hranici v Dubí. Stojí na základech starší stavby ze 13. století. Jedná se o trojboce uzavřenou stavbu s odsazeným kněžištěm a hranolovitou věží se zvonem z 15. stol. Nejcennější jsou rokokové nástěnné malby z roku 1792 od V. Roitha z Kadaně. Skříňový pozdně gotický oltář pochází z 1. poloviny 16. století. V soupisu kulturních nemovitých památek figuruje od roku 1958 a nově od roku 2005. Od roku 2010 patří městu Dubí, které ho nechala zrenovovat, když byl ve velmi špatném stavu.
Rozehnal Ivo - zdroj - cs.wikipedia.org, pamatkovykatalog.cz, www.idnes.cz/usti/zpravy/ 11/09/2019, 7.9. 2022

Ústecký kraj,  Teplice  (TP), Cínovec