Hrady.cz
Rozhledna na nejvyšší hoře Houseckých vrchů na Kokořínsku u Mělníka, vystavěná v nadmořské výšce 508 m n. m. v roce 1999. V roce 2002 vyhlášena nejkrásnější rozhlednou v ČR.
Rozhledna - Vrátenská hora
Graficke pismenko Rozhledna se nachází asi 20 kilometrů severovýchodně od Mělníka, nad obcí Libovice, která je nedaleko Mšena.
Abyste se k ní dostali, musíte se s autem vydat po silnici II/273 do obce Nosálov, kde necháte auto a asi po 1,8 kilometrech cesty po svých po modré značce dorazíte k rozhledně.
V Nosálově možnost zakoupení 3 druhů pohlednic za 5 Kč, turistické známky obce za 20 Kč a plakety od 30 Kč (dle velikosti) v hospůdce "U Boháčků" (Cajda Country Club).
rozhledny.cz , 7.4. 2010

Vrátenská hora
    Vrátenská hora je se svou nadmořskou výškou 508 m n. m. nejvyšším bodem Houseckých vrchů v Chráněné krajinné oblasti Kokořínsko u Mělníka. Prvním "vyhlídkovým" objektem na Vrátenské hoře byla tvrz, která sloužila jako strážní věž. První rozhledna v pravém slova smyslu na Vrátenské hoře stála o 150 metrů níže, než současná stavba. Byla to bývalá hasičská věž, sloužící mšenským hasičům. Přivezli ji koňským postrojem do obce Libovice, kde byla