Moje místa 0
Zajímavě tvarované pískovcové skalní útvary v CHKO Kokořínsko, jedna ze zastávek naučné Cinibulkovy stezky.
Hlava
Graficke pismenko Obří hlava a Žába leží na rozcestí modré turistické značky vedoucí od Pokliček do Mšena a žlutě značené Cinibulkovy stezky. Tato okružní stezka vede ze Mšena přes Romanov, Prolezovačky, Obraznici, Bludiště k Obří hlavě a Žábě, odtud přes Faraona zpět do Mšena. Celková délka trasy je 9 km a prochází nejzajímavějším lokalitami mšenské oblasti. Navržena byla už na počátku 20. stol. mšenským učitelem a nadšeným turistou J. B. Cinibulkem. Realizována však byla až po jeho smrti, nedlouho po druhé světové válce. Kromě Obří hlavy a Žáby na ní lze vidět řadu dalších bizardních pískovcových útvarů – např. skály nazvané jako Faraon, Žabák, Ramzes nebo Tutanchamon.