Kozí vrch

Neštědice
Přírodní rezervace Kozí vrch. Jde o dominantní skalnatý masiv, trachytový kopec s významnými teplomilnými lesními porosty a květenou na ploše 36,86 ha. Chráněn již od r. 1983 a od r. 1993 součástí CHKO (chráněné krajinné oblasti) České středohoří.
Kozí vrch
Graficke pismenko Kozí vrch - přírodní rezervace (PR). Skalnatý masiv se strmou skalní stěnou na levém břehu Labe 7 km východně od Ústí nad Labem. Výměra 39,6 ha, nadm. výška 147-380m. Vypíná se nad obcemi Mojžíř, Veselí, Neštědice.
Výskyt chráněných druhů rostlin jako lomikámen latnatý, bělozářka liliová, tařice skalní, třemdava bílá, koniklec luční, zlatovlásek obecný, plamének přímý, lilie zlatohlávek. Přírodní rezervace vyhlášena 22.9.1983.

Array
     Ústí nad Labem  (UL)