Moje místa 0
Téměř čtvercová přízemní budova byla postavena ve druhé polovině 16. století, po r. 1758 barokně upravena. Na první pohled upoutá její nová šindelová mansardová střecha. Velmi cenným architektonickým prvkem této stavby je barokní hambalkový krov. Fara je ohrazená původní zdí s bránou a brankou.
© Milan Caha 04/2010
Graficke pismenko Téměř čtvercová přízemní farní budova byla postavena někdy v polovině 16. století. Nejspíše krátce po roce 1758, kdy byl v Křeči po dlouhé době obnoven farní úřad, byla barokně upravena. Po roce 1811 nechal faru na svůj náklad opravit farář Titz, další úpravy prováděl po roce 1838 farář Vorel. Fara byla osazena do roku 1956, od té doby byla pustá. Od roku 1956 je fata na seznamu nemovitých kulturních památek. Roku 2007 budovu jako přebytečnou nabídlo českobudějovické biskupství k prodeji, dnes je v majetku společnosti Riviera Lipno. Budova působí velmi masivním a autentickým dojmem, na první pohled upoutá její šindelová mansardová střecha. Velmi cenným ...