Pozdně románský kostel snad již z druhé čtvrtiny 13. století. Zdejší farnost je uváděna v polovině 14. století, první písemná zmínka o kostele je až z roku 1384. Současnou podobu získal při přestavbě v roce 1672. V roce 1891 byla zvýšena a novorománsky upravena věže. Od roku 1958 kulturní památka.
© Milan Caha 03/2014
Pozdně románský kostel byl postaven z kvádříkového zdiva snad již ve druhé čtvrtině 13. století. Zdejší farnost je uváděna v polovině 14. století, první písemná zmínka o kostele je až z roku 1384. Současnou podobu získal při přestavbě v roce 1672. V roce 1891 byla zvýšena a novorománsky upravena věže. Od roku 1958 je kostel chráněn jako kulturní památka.

půdorys kostela
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek