Barokní lovecký zámeček postavený v r. 1773 Františkem Oldřichem Kinským. Od r. 1812 přechází na kosteleckou větev. V r. 1870 byl zámeček přestavěn na myslivnu. Kostelecké větvi Kinských patřil do r. 1948 a v r. 1992 jim byl v rámci restitucí opět navrácen a slouží potřebám Kinského lesní zprávy.
Graficke pismenko Ves Hájek vznikla v druhé polovině 17. století a první zmínka o ní je z roku 1692, kdy její majitelkou byla Eleonora Terezie Ugartová. V roce 1756 získává Hájek majitel choceňského panství František Oldřich Kinský a Hájek si natolik oblíbil, že zde v roce 1773 buduje nevelký barokní lovecký zámek. Pramen v Hájku byl považován za léčivý, byly zde postaveny lázně a pozdně barokní kaplička. Jako lázně je Hájek zmiňován v roce 1789 v Schallerově topografii. Od roku 1812 přechází Hájek na kosteleckou větev rodu Kinských, kteří o dané místo nemají až takový zájem. Bedřich Kinský v šedesátých letech 19. století nechává zbourat ...
Petr Nožička čerpáno z: Musil Svoboda, Hrady, zámky, tvrze okresu RnK, Grantis UO 1998, 8.12. 2011