Moje místa 0
Vrcholně gotický kostel, zmiňován již v r. 1320, související s tvrzí pánů ze Střímelic v těsném sousedství. Raně barokně přestavěn v r. 1623, do pozdně barokní podoby přestavěn ve 30. letech 18. stol.
© Milan Caha 10/2008
Graficke pismenko Vrcholně gotický kostel, zmiňován v r. 1320, souvisejí se stavební činností majitelů sousední tvrze pánů ze Střímelic. Kostel byl raně barokně přestavěn v r. 1623, dnešní pozdně barokní podoba vznikla při přestavbě ve 30. letech 18. století. Tehdy kostel získal svou dominantu – výraznou věž s cibulovou bání před západním průčelím.

popis

Jednolodní kostel s obdélníkovou lodí a protáhlým polygonálním presbytářem bez opěráků. Na severní straně je čtvercová sakristie a při západním průčelí je připojena dvoupatrová hranolová věž s cibulovou bání. Loď je plochostropá, presbytář a sakristie má křížovou žebrovou klenbu. V presbytáři je obdélný gotický sanktuář s původní mříží. Hlavní oltář je barokní z 1. čtvrtiny 18. století (přenesen sem z kostela Na Zderaze v Praze) a dřevěná