Mezi lety 1912–1921 stával na rénském kopci dřevěný gloriet, od roku 1930 na stejném místě stojí čtyřmetrová betonová rozhledna s jednou vyhlídkovou plošinou a rozhledem na Ivančice a okolí.
Réna
Graficke pismenko Jedna z nejmenších českých rozhleden se nalézá na nevysokém rénském kopci v Ivančicích a skýtá překvapivě zajímavý výhled město a okolí. Na rozhlednu se dostanete z náměstí po značené červené turistické trase, stačí jít přes řeku a do poměrně prudkého kopce. Rozhledna je celoročně volně přístupná.
Kryštof Šťastný, 13.8. 2007

historie

Rozhledna vznikla na popud místního podnikatele a občana činného zejména v kulturní a turistické sféře Miloše Navrátila – muže, který taktéž navrhl rozhlednu na Oklikách. Rozhledna byla vystavěna na náklady Okrašlovacího spolku a KČST a byla pojmenována po Alfonsi Muchovi. V roce 2000 byla rozhledna zrekonstruována a také byly vykáceny akáty, které bránily ve výhledu na Ivančice.

KOMPASS 1:50 000 (Geodézie ČS)

Ukončená edice turistických map KOMPASS, 1:50 000, v roce 2006, Geodézie ČS.