Hřbitovní kostel sv. Jana Křtitele z r. 1593 na místě starší kaple, snad stejného zasvěcení. Je trojlodní, s trojboce uzavřeným presbytářem. Sakristie na levé straně presbytáře byla pravděpodobně dostavěna v roce 1693. V interiéru chrámu se dochovala dřevěná, bohatě zdobená raně barokní kruchta.
© Milan Caha 03/2019
Graficke pismenko Hřbitovní kostel sv. Jana Křtitele vznikl v roce 1593 na místě starší kaple, snad stejného zasvěcení. Nejstarší podoba kostela je zachycena na kresbě Jana Willenberga z roku 1602. Jedná se o trojlodní stavbu s trojboce uzavřeným presbytářem. Sakristie na levé straně presbytáře byla pravděpodobně dostavěna v roce 1693. Trojlodí je sklenuto křížovými klenbami. V interiéru chrámu se dochovala dřevěná, bohatě zdobená raně barokní kruchta.

Klatovy  ( KT)
    Horažďovice