Klasicistní stavba postavená kolem r. 1800 pro hraběte Kristiána Filipa Clam-Gallase. Obdélná dvoupatrová budova s mansardovou střechou má fasády členěny pilastry a zdobnými vpadlými poli, parkové průčelí zvýrazňuje trojúhelný fronton s clam-gallasovským erbem. Dnes je jedním z lázeňských pavilónů.
zámek Libverda
Graficke pismenko Zámeček v Libverdě je klasicistní stavba, kterou si nechal kolem roku 1800 vystavět hrabě Kristián Filip Clam-Gallas. Zámeček navrhl inženýr A. Otto a podle jeho projektu stavbu provedl zednický mistr F. Thun. Jedná se o budovu obdélníkového půdorysu o rozměrech přibližně 22 x 11 metrů. Budova je dvoupatrová a je zakončena mansardovou střechou. Fasáda je členěna pilastry, obdélníkovými okny a zdobnými vpadlými poli. Střed zámeckého průčelí, které směřuje do zámecké aleje, je zakončen trojúhelníkovým štítem s vázami. Na jižní straně se ve střeše nachází fronton s Clam-Gallasovským erbem. Dnes je objekt využíván jako jeden z lázeňských pavilónů ...
Emanuel Poche, Umělecké památky Čech 2, 26.5. 2011