Moje místa 0
Na místě rožmberského pivovaru, poškozeného za třicetileté války, nechali postavit Buquoyové obdobné zařízení, nazývané dle polohy v údolí Malše. Většina staveb pochází z 18.–19. století, čelní obytná budova má původní manýristickou fasádu.
Hlavní (severní) průčelí pivovaru

Panský pivovar Bělidla v Kaplici

Graficke pismenko Na místě rožmberského pivovaru, poškozeného za třicetileté války, nechali postavit Buqoyové obdobné zařízení. Název získalo podle polohy v údolí Malše, kde se bělilo prádlo. Pozůstatkem z původní stavby je severní obytné křídlo s manýristickými štíty. V 18. a zejména 19. století byl pivovar upravován. Vyráběl do roku 1926, poté sloužil jako sklad schwarzenberského pivovaru v Českém Krumlově (dnes pivovar Eggenberg, viz heslo). V posledních letech prochází komplex rozsáhlou rekonstrukcí.
Ivan Grisa, dle webové stránky http://www.pivovary.info/historie/k/k.htm, 21.5. 2010