Zbytek travnaté stepi s udávanou nadmořskou výškou 320 m n. m. Dne 29. 6. 1989 došlo k prvnímu vyhlášení přírodní památky (vyhláška okresního národního výboru Prostějov), avšak účinnosti vyhláška nabyla až 1. 8. 1989.
PP Kozí horka
Graficke pismenko Přístupnost místa je poměrně složitá, je třeba se sem dostat přes pole, a to jde z každé strany. Ovšem samotná Kozí horka je místo hezké, dá se zde pěkně rozjímat a schovat se před shonem uspěchaného světa kolem nás. V lokalitě se vyskytují unikátní teplomilné květiny – koniklec, bělozářka, černýš a jiné.
7.6. 2011

historie

Tato přírodní památka o rozloze 0,18 hektarů se nachází na malém návrší v polovině cesty mezi městem Plumlovem a obcí Vícovem. Kozí horka je zbytkem travnaté stepi. Udávanou nadmořskou výškou je 320 m n. m. Dne 29. 6. 1989 došlo k prvnímu vyhlášení ochrany (vyhláška okresního národního výboru Prostějov), účinnosti vyhláška nabyla až 1. 8. 1989.

přírodní scenerie
     Prostějov  (PT)