Moje místa 0
Zámek postavený za Jana Václava Želeckého z Počenic po r. 1720. V r. 1925 za pozemkové reformy připadl Revírní radě, která postavila budovu ozdravovny a zámek upravila k ubytování zaměstnanců. Po r. 1948 byl zámek od ozdravovny oddělen.
Bývalý zámek
© Luděk Pitter 07/2006
Graficke pismenko Klokočov je dnes jednou z částí města Vítkov. Samotný zámek pravděpodobně nikdy k léčebným či ozdravným účelům nesloužil, ač se to leckde uvádí, byl využíván pouze k ubytování zaměstnanců nově postaveného sanatoria. Dnes se nachází na pozemcích v těsném sousedství léčebny, historicky spolu však oba objekty souvisí. Tyto pozemky jsou od areálu odděleny plotem a patří zemědělské společnosti. Rozsáhlý park obklopující léčebnu patřil původně nejspíše k zámku.
V Klokočově si můžete prohlédnout také barokní kostel sv. Ondřeje z 18. stol. a poblíž kostela sochu sv. Mikuláše z roku 1737.

historie

Obec Klokočov je připomínána již roku 1377, do té doby patřila k opavského panství. A od roku 1377 patřila k vikštejnskému panství. V první polovině 17. stol. je v Klokočově připomínán svodný statek. Při dělení vikštejnského panství v roce 1671 připadl panství Melč. Pravděpodobně roku 1720 koupil Klokočov Jan Václav Želecký z Počenic a snad právě on v Klokočově nechal postavit jednopatrový barokní zámek. Zámek později měnil majitele a v roce

L.P. (Musil F., Plaček M., Zaniklé hrady, zámky a tvrze Moravy a Slezska), 22.10. 2006