Rozhledna se dvěma schodišti na stejnojmenném kopci v nadmořské výšce 551,5 m. Vyhlídkovou terasu naleznete ve 24 m. Trojboká rozhledna je postavena na principu trigonometrických bodů.
Graficke pismenko Ves Děbolín, která je místní částí Jindřichova Hradce, leží na silnici I/23 asi 4 km před vlastním městem. Železniční zastávka Děbolín na trati 225 (Veselí nad Lužnicí-Jindřichův Hradec-Havlíčkův Brod) je od vsi vzdálena asi kilometr severně. K rozhledně Rýdův kopec vede od návesní kaple Nejsvětější Trojice v Děbolíně červená turistická značka. Cesta je dlouhá asi 1,5 km.
Rozhledna je volně přístupná od dubna do října. Z bezpečnostních důvodů je uzavřena v zimním období a ve dnech s mimořádně nepříznivým počasím.
Jiří Špaček, 20.5. 2019

historie

Trojboká rozhledna Rýdův kopec je postavena na stejnojmenném kopci v nadmořské výšce 551,5 m nedaleko samého vrcholu. Říká se jí také Trigon a její výška je 33 m. Kolem vede cyklostezka a červeně značená turistická stezka z Děbolína k býv. poutnímu kostelíku sv. Barbory. Z rozhledny je široký výhled do krajiny Jindřichohradecka. Na vyhlídkovou terasu umístěnou ve výšce 24 m nad zemí vede 128 schodů po dřevěném schodišti nebo 102 schodů po

JC podle cedule u místa, 22.5. 2019