Moje místa 0
Panský pivovar byl ve Zlonicích založen roku 1564, jako první majitelka je uváděna Anna z Kuřího. Za knížat Kinských v roce 1875 byl starý pivovar přestavěn na parostrojní a vedle něj byla vybudována velká sladovna. Poslední majitel Berounsko-rakovnické pivovary, n.p., výroba ukončena v roce 1953.
© Milan Caha 05/2008
Graficke pismenko Panský pivovar byl ve Zlonicích založen roku 1564, jako první majitelka je uváděna Anna z Kuřího. Ta se již roku 1555 provdala za Václava Valkouna z Adlaru, čímž Zlonice včetně pivovaru přešly na vice než 150 let do drženi Valkounů z Adlaru. Poslední z nich, Jan Vojtěch Valkoun z Adlaru panství spolu s pivovarem prodal v roce 1707 Norbertu Leopoldu Libšteinskému hraběti z Kolovrat. Kolovratové drželi pivovar jen krátce a brzo jej v osobě Filipa hraběte Kinského z Tetova a Vchynic získal rod Kinských, který jej držel až do znárodnění. V roce 1875 byl starý pivovar přestavěn na parostrojní a vedle něj byla vybudována ...