Několikastupňové vodopády, ležící na Bubovickém potoce, který je velkou část roku vyschlý. Koryto se naplňuje většinou v jarním období, kdy je hodně vody z tajícího sněhu. Je-li dost chladná zima, zamrzají a vytvářejí krásné ledové útvary.
Bubovické vodopády

Po žluté z obce Srbska

K vodopádům se dostanete pěšky, po žluté turistické značce z obce Srbsko; od Kubrychtovy boudy pokračujte po červené značce.
8.1. 2012

turistické

Krásné vodopády, které se nacházejí na turistické stezce z Berouna do Svatého Jana pod Skalou a potom na Karlštejn. Je to jedno z nejznámějších a turisticky nejdéle zpřístupněných míst v NPR Karlštejn. Jsou tvořeny až dvoumetrovými vápencovými schody pokrytými mechem a řasami. Napájí je Bubovický potok, který teče v běžných letech pouze v jejich okolí. Před vodopády se vynořuje a za nimi se pomalu noří na dno suťového údolí mezi Doutnáčem a