Hrady.cz
Klasicistní hrobku dala pro svého manžela, knížete Karla z Lichtenštejna, postavit r. 1789 kněžna Marie Eleonora z Oettingen-Spielbergu. Posledním pohřbeným zde byl Rudolf z Lichtenštejna r. 1908.
© Milan Caha 09/2010
Graficke pismenko Klasicistní hrobka stojí západně od kostela Všech svatých v Moravském Krumlově. Pro svého manžela, knížete Karla z Lichtenštejna, ji v roce 1789 nechala postavit kněžna Marie Eleonora z Oettingen-Spielbergu. Jsou v ní pohřbeni další členové rodu Lichtenštejnů, kteří sídlili na zdejším zámku. Posledním z nich byl Rudolf z Lichtenštejna, nejvyšší hofmistr císaře Františka Josefa I., jehož ostatky zde byly uloženy v roce 1908. Po stranách prostého portálu jsou kamenné reliéfní znaky rodu Lichtenštejnů a Oettingenů.