Minerální pramen sv. Josefa byl získán po provedení hlubinného vrtu r. 2000. Je jedním z šestnácti pramenů, vyvěrajících na povrch v okolí Luhačovic. První prameny byly zachyceny v 2. pol. 17. stol. Některé byly získány provedením hlubinných vrtů, vedených snahou o získání nezávadné minerální vody.
Pramen sv.Josefa
Před kostelem sv.Josefa je celkem hojně navštěvovaný pramen.
Standa Brebera, 23.6. 2005

pramen sv.Josefa
    Pramen vyvěrá v blízkosti nového kostela, kde slouží veřejnosti od roku 2000.
    V Luhačovicích je minerální voda čerpána z řady pramenů. První prameny byly zachyceny v 2. pol. 17. stol. Od té doby oblíbenost "luhačovické vody" stále stoupala. Po havárii kanalizačního sběrače (po které byly kontaminovány mělké zdroje vody jímané z hloubky do 10-15 m) ke které došlo v roce 1987, zesílilo úsilí o prozkoumání hlubších struktur luhačovického zřídelního území. Bylo rozhodnuto, že budou provedeny tři průzkumné sondy do 400 -