Možděnice

Soubor lidových staveb Vysočina
Obec Možděnice vznikla v 15. století jako osada rolníků, lesních a rybničních dělníků, pracovaly tu dva hamry, mlýn a pila. Na katastru obce se nacházelo 9 rybníků. Obec má výjimečně dochovanou historickou zeleň. Je zde roubená škola z r. 1814, zvonička.
Kolářská dílna z 18.století
Část SLS Vysočina Možděnice je 5 minut autem od Veselého kopce. Bohužel kovárna a škola jsou soukromé objekty a tudíž zcela nepřístupné. Do kolářské dílny je přístup pouze o prázdninách.
Standa Brebera, 31.8. 2004

historie

Obec Možděnice vznikla již v 15. století jako osada rolníků, lesních a rybničních dělníků, pracovaly tu dva hamry, mlýn a pila. Na katastru obce se nacházelo 9 rybníků. Obec má výjimečně dochovanou historickou zeleň. - dílny venkovských řemesel – kovárna, kolářská, bednářská a truhlářská dílna - roubená škola z r. 1814, zvonička
    SLS Vysočina, 31.8. 2004