Moje místa 0
Zřícenina kaple sv. Antonína byla postavena v r.1652, jako poděkování za velkou úrodu vína. V r.1786 byla zrušena a prodána v dražbě. Socha sv. Antonína byla v r.1923 převezena do Perné, kde je dosud. Zbývá půlkruhový kousek zdi s výklenkem pro sochu, 6m vysoký a 27,5m dlouhý obezděný kamenný val.
Graficke pismenko Pokud půjdete z Dívčích hradů po zelené turistické cestě, můžete po cestě narazit na zříceninu kapličky zasvěcené sv. Antonínu z Padovy, která byla postavena v roce 1652 jako dík za bohatou úrodu vína.
31.7. 2004

Zřícenina kaple svatého Antonína.
    V lidovém, podání tu prý stávala tvrz nebo klášter. Ve skutečnosti jde o staré poutní místo, na kterém byla nakonec vystavěna kaple. Po skončení třicetileté války v roce 1648 nastalo i na Moravě období míru. Současně však také vrcholila protireformace a vítězná katolická církev upevňovala svoji moc. Byly zaváděny kulty nových svatých, byla zakládána náboženská bratrství, organizovaly se poutě a procesí. V krajině přibývalo drobných církevních

Podle materiálu pana Karla Janíka z Klentnice zpracovala Správa chráněné krajinné oblasti Pálava (Cedule u kapličky), 31.7. 2004