Zámek byl vystavěn r. 1585 Janem mladším z Lobkovic na místě tvrze z 15. stol. a od r. 1594 byl využíván jako lovecký zámek. Na přelomu 17.–18.stol. byl přestavěn do dnešní podoby. V současnosti se zde konají zejména rockové koncerty atp.
Pohled od dálnice
© Luděk Pitter 08/2004
Graficke pismenko Zámek leží přímo vedle dálnice na Plzeň, při jízdě z Prahy po levé straně. Zaparkovat můžete však i vlevo, pod dálnicí se dá k zámku podél potoka po chodníčku podejít. Zámek dnes není v příliš dobrém stavu, je využíván ke kulturním akcím, zejména rockové koncerty apod.

Je to snad jediný zámek přes jehož park vede dálnice.
    22.8. 2004

Lovecký zámeček Králův Dvůr u Berouna
    Zámek v Králově Dvoře u Berouna byl postaven Janem mladším z Lobkovic roku 1585. V místech dříve stával starší objekt patrně z počátku 15. století vlastněný pány z Buřenic. Královský majetek, od roku 1594 využíván jako lovecký zámek. Do dnešní podoby přestavěn v přelomu 17. a 18. stol. Dnes využíván pro rockové i jiné koncerty.

hrad přestavěný na zámek
     Beroun  (BE)