Hrady.cz
Kamenný most údajně ve 14. st. postavil zdejší opat Matěj, podle jiných zdrojů jde o stavbu z 18. st. s využitím kamenů z rozebírané zříceniny kláštera. Most sklenut dvěma oblouky na středový sloup s břitem. Donedávna využíván jako součást komunikace, po poškození povodní r. 2013 zbořen.
© Milan Caha 04/2011
Graficke pismenko Kamenný most nechal podle některých zdrojů ve 14. století vystavět opat skalického cisterciáckého opatství Matěj. Podle jiných jde až o barokní stavbu z 18. století, kdy byly pro stavbu mostu využity kameny z rozebírané zříceniny kláštera. V roce 2013 byl most poškozen povodní a od té doby bylo podle zpráv z médií připravováno jeho nahrazení novým železobetonovým mostem. S tímto rozhodnutím část veřejnosti nesouhlasila, podnět na vyhlášení mostu za nemovitou kulturní památku podaný na ministerstvo kultury byl bohužel neúspěšný. Na podzim 2015 tak proběhla demolice mostu. Část pískovcových kvádrů zdemolovaného mostu má snad být využita v opěrné zdi ...