Holý vrch (458 m n. m.) je nezalesněné místo s vynikajícím výhledem na údolí Modly. Je součástí oblasti NATURA 2000.
Holý vrch u Sutomi
Graficke pismenko První písemná zmínka o vsi pochází ze dne 15. 7. 1276. Jejím předchůdcem byla dnes již neexistující ves Veselé pod Lovošem. Roku 1414 je jako vlastník uveden Hanuš ze Sulevic. V letech 1465–89 byl vlastníkem Jindřich Skalecký a následně jeho dcera Markéta. Ta ves předala své neteři Markétě spolu s okolními vesnicemi. Sutom byla roku 1540 koupena Buškem Kaplířem s patronátním právem za 3300 kop. Nyní je ves místní částí města Třebenice.
Dominantu zde tvoří kostel sv. Petra a Pavla, který je doložený roku 1386. Barokní podoba pochází zřejmě od Octavia Broggia z let 1716–1724. Socha sv. Josefa je z r. 1796. Na místním hřbitově se nacházejí náhrobky rodu Schönbornů, kteří jsou vlastníky nedaleké Skalky.
L.H. (podle geocaching.com), 9.6. 2011

Array