Kaple sv. Jana Nepomuckého z roku 1833. Silně zdevastovaná, nyní v rekonstrukci.
jaro 2012, opravy finišují
Graficke pismenko Kaple sv. Jana Nepomuckého z roku 1833, v současnosti ve vlastnictví obce, která usiluje ve spolupráci s Občanským sdružením Zderaz o záchranu. Sdružení získalo od Purkyňovy nadace a od Nadace Via finanční příspěvek na opravu kaple, obec navíc získala finance z Ministerstva kultury a v roce 2009 začaly první záchranné práce!
Anna Hladíková , 8.1. 2009

Kaple je opravena!
    Kaple sv. Jana Nepomuckého z roku 1833. Zděná omítaná obdélná budova s půlkruhovým závěrem bývala kryta sedlovou střechou s taškami. Nad hlavním vchodem se zdvihá zděný barokní štít. Boční stěny jsou prosvětleny jedním nahoře půlkruhově zakončeným oknem. V interiéru kaple je socha sv. Jana Nepomuckého. Od druhé světové války kaple chátrala. Střecha i klenba byly úplně zničené, ve zdi byla svislá prasklina, kaple byla bez oken a dveří, štít byl

Anna Hladíková, 19.4. 2012

popis

Silně zdevastovaná kaple sv. Jana Nepomuckého z roku 1833. Zděná omítaná obdélná budova s půlkruhovým závěrem bývala kryta sedlovou střechou s taškami. Střecha i klenba jsou však dnes úplně zničené. Boční stěny jsou prosvětleny jedním nahoře půlkruhově zakončeným oknem. Nad hlavním vchodem se zdvihá zděný barokní štít. V interiéru kaple je torzo sochy sv. Jana Nepomuckého. O záchranu kaple usiluje obec ve spolupráci s Občanským sdružením Zderaz.

anna hladíková, 11.6. 2007