Rožnov pod Radhoštěm

Valašské muzeum v přírodě
Skanzen Valašského muzea v přírodě založen na okraji Rožnova pod Radhoštěm v r.1925. Nejstarší částí je Valašské městečko, poté byla vystavěna Valašská dědina a nejmladší je Mlýnská dolina. Unikátní seznámení s životem předků na Valašsku.
© Luděk Vláčil 12/2016
Graficke pismenko V Rožnově pod Radhoštěm můžete v rámci prohlídky muzea navštívit v současné době tři areály. V prvé řadě ten nejstarší, areál Dřevěné městečko, který byl otevřen v roce 1925. Byly sem přeneseny domy z rožnovského náměstí, později dostavěn kostel, zvonice a další hospodářské stavby. Druhým areálem je Valašská dědina, který je nejrozsáhlejší a svým utvářením připomíná život a podobu v beskydských vesnicích, otevřen byl v roce 1972. Třetím a zároveň nejmladším areálem otevřeným v roce 1982 je Mlýnská dolina, který je především přehlídkou vodou poháněných mechanismů. Konají se zde pravidelně kovářská setkání. Více informací a údaje o otevíracích dobách naleznete v odkazech na www.vmp.cz

skanzen
    Zlínský kraj