Židovský hřbitov vznikl v sousedství křesťanského v roce 1904. Využíván byl cca 30 let. Zachovalo se 23 náhrobků novodobého typu. Obřadní síň je nevyužívaná, většina plochy slouží jako urnový háj městského hřbitova.
© Milan Caha 04/2011
Graficke pismenko Středověké židovské osídlení Kouřimi zaniklo vypovězením v roce 1338. Malá novodobá židovská komunita zde vznikla v 19. století. Největší byla v roce 1890, kdy zde žilo 92 Židů. Komunita neměla synagogu, modlitebna byla v domě na náměstí. Židovský hřbitov vznikl v sousedství křesťanského v roce 1904. Využíván byl cca 30 let. Zachovalo se na něm 23 náhrobků novodobého typu. Obřadní síň v rohu hřbitova je nevyužívaná, většina plochy dnes slouží jako urnový háj městského hřbitova.

židovské památky
     Kolín  (KO)