Pomník Járy Cimrmana v Letohradě. Další z míst, které tento český velikán navštívil a zanechal zde stopu.
Letohrad - Pomník J.Cimrmana - Ukradená hůl byla nahrazena poněkud nešťastně - nebo bača Cimrman?
© Ivo Rozehnal, 07/2010
Graficke pismenko Pomník Járy Cimrmana v Letohradě. Nachází se nedaleko zdejšího zámku, byl slavnostně odhalen v roce 2004. Nedaleká informační cedule objasňuje, co všechno Jára Cimrman ve zdejším kraji podnikal a objevil. V Letohradě je možné i zakoupit turistickou známku s motivem tohoto českého velikána.
Hana Kubikova, 4.8. 2007

turistické

S pomníkem J. Cimrmana v Letohradě úzce souvisí i nově otevřená světnička. Ta se nachází ve sklepních prostorách zámku, pod vlastním pomníkem. Vstup je za symbolických 20,- Kč a naleznete zde některé předměty z jeho vlastnictví, či vynálezy tohoto národního velikána. Jinak někdo ukradl z pomníku hůlku. O té se povídalo: "Kdo si na měděnou hůlku J. Cimrmana sáhne, tomu láska nezrezaví, ale zazelená se." Zda to dotyčnému pomohlo, se asi nikdy

Ivo Rozehnal , 7.7. 2010