Do r.1853 stál za vesnicí kostel sv. Václava se hřbitovem, postaven z kamene. Přestavba v l.1853-1855 v novorománském slohu. V r.1929 větrná smršť shodila část věže na střechu chrámové lodě. Obnova r.1930. Poslední opravy v l.1997-2004.

Kostel sv. Václava

Graficke pismenko První zmínka o farnosti v Ohrozimi je známá z roku 1350. Podoba kostela je však neznámá. Víme jen, že do roku 1853 zde stál za vesnicí kostel sv. Václava se hřbitovem. Byl s věží, postaven z kamení a pokrytý cihlami. Hřbitov byl roku 1851 posunut před budovu kostela. Přestavba kostela proběhla v letech 1853 až 1855. Byl použit novorománský sloh. Na oltáři je obraz sv. Václava z roku 1858 a jsou tu ostatky sv. Jana Sarkandra. Ve 40 m vysoké věži, jsou tři zvony z roku 1987. Největší pohromu zažil zdejší kostel v roce 1929, kdy větrná smršť shodila část věže na střechu chrámové lodě. Obnova trvala do podzimu roku 1930.Poslední opravy svatostánku proběhly v letech 1997 až 2004. Kostel v Ohrozimi je díky své poloze dominantou krajiny.