Kamenný kostel postaven údajně na místě dřevěné stavby na přelomu 14. a 15. stol., věž doplněna snad později. Při opravě 1655 vloženy tribuny, 1770 kaple sv. Anny v severozápadním rohu, 1811 nový presbytář. Po 1945 zchátral, probíhají první opravy.
Celkový pohled od severu
Graficke pismenko Kostel Všech svatých ve Stvolínkách najdete v těsné blízkosti zámku, nedaleko hlavní silnice č. 15 spojující Úštěk a Zahrádky, asi 10 kilometrů jihozápadně od České Lípy. I přes nepříliš dobrý stav stojí rozhodně za obhlídku.
Filip Matoušek, 14.6. 2005

historie

Kostel je v historických pramenech poprvé doložen k roku 1358 a již někdy kolem roku 1400 byla původní dřevěná stavba nahrazena kamenným gotickým kostelem. Ten byl ještě několikrát upravován a nakonec roku 1811 empírově přestavěn. Kostel je jednolodní obdélná stavba se segmentově zakončeným presbytářem a s věží a malou pravoúhlou kaplí na severní straně. Hlavní loď má dochovaný strop s fabionem a s emporami po stranách, pod nimiž je otevřený

Liberecký kraj
     Česká Lípa  (CL)