Bývalé okresní zastupitelství postaveno v letech 1906–1907 ve stylu secese. Pěkně zdobený arkýř a výrazné ostění oken a dveří. Na fasádě drobné kamenosochařské motivy. Přízemí budovy sloužilo k obchodním účelům. V současné době je v užívání pověřeného úřadu Lanškroun. Sídlí zde Městská policie.
Bývalé okresní zastupitelství v Lanškrouně
© Pavel Vítek 05/2017
Graficke pismenko Město Lanškroun leží 19 km jihovýchodně od Ústí nad Orlicí a 23 km severovýchodně od Svitav. Budova bývalého okresního zastupitelství stojí na náměstí J. M. Marků v horní frontě domů za sídlem městského úřadu.

popis

Secesní budova bývalého okresního zastupitelství byla postavena v letech 1906–1907. Stojí na místě dvou zbořených domů s podloubím. Projektoval a postavil ji lanškrounský stavitel Richard Kreisl. Budova má pěkně zdobený arkýř a výrazné ostění oken a dveří. Na fasádě jsou umístěny drobné kamenosochařské motivy. Také vnitřní zařízení budovy, jako je zábradlí, kování dveří i dřevěné obložení stěn, je provedeno se stylovou čistotou. Dvě velké

Pardubický kraj
     Ústí nad Orlicí  (UO)