Hrady.cz
Přírodní rezervace Blátka s rozlohou asi 84 ha byla vyhlášena v r. 1985. Jedná se o lokalitu kolem Kelčického potoka s loukami, mokřinami a lesem s výskytem chráněných rostlin.
Lokalita Boří, kde končí PR Blátka
Graficke pismenko Pod horou Plánivá se při Kelčickém potoku nachází přírodní rezervace Blátka. Samotná rezervace leží na katastrálních územích Vranovice (obec Vranovice-Kelčice), Vincencov a Určice. Jedná se o území luk, vodních nádrží a lesního porostu. Dřeviny nejsou nijak vzácné (smrk ztepilý, borovice lesní, habr obecný, buk lesní, či akáty), ale tvoří důležitý ekosystém se zdejšími mokřinami a loukami (sasanka hajní, dýmnivka dutá, lilie zlatohlávek, koniklec velkokvětý, čestec klasnatý). Rozloha rezervace činí asi 84 ha a vyhlášena byla v roce 1985.
Rozehnal Ivo - zdroj infotabule v místě, 31.7. 2016