Moje místa 0
Na vrchu Křemel naleznete 2,5m vysokou vyhlídkovou plošinu nazývanou výhledna a ocelový stožár mobilního operátora. Plošina s odpočívadlem byla instalována v r. 2012 v rámci společného projektu deseti obcí.
Křemel
Nádherný výhled, ticho prostě užasné a při západu slunce je atmosféra neopakovatelná

Vyhlídková plošina

Graficke pismenko Na návrší Křemel můžete objevit kromě vysokého kovového stožáru mobilního operátora a turistického odpočívadla také skromnou vyhlídkovou plošinu. Její výška je 2,5 m a i se zastřešením měří 5 m. Plošina byla tu instalována v roce 2012 v rámci společné iniciativy asi deseti obcí. Město Bělá nad Radbuzou stejnou stavbu označuje nezvyklým, ale hezkým slovem "výhledna", protože i slovo "rozhledna" se jeho radním zdálo přehnané. Pod vyhlídkou se můžete vidět obec Čermná, která byla údajně založena již ve 12. století. V Srbickém potoce se zde rýžovalo zlato. Obec je prvně zmiňována až r. 1233. Můžete zde nalézt pozoruhodný soubor přízemních ...
Michal Černý, red. upr. JC podle http://www.cermna.cz/, 18.2. 2015