Hrady.cz
Dřevěná rozhledna (17 m, 991 m n. m.) byla postavena r. 2010. Starší, jednoduchá dřevěná rozhledna z r. 1910, zanikla někdy po r. 1917. Nová rozhledna podle projektu architekta Olšiny byla vybudována obcemi v rámci česko-polského projektu Euroregionu Glacensis. Otevřena r. 2010.
Graficke pismenko Dřevěná rozhledna s kovovým schodištěm (17 m) stojí na Anenském vrchu (991 m n. m.). Nejbližší obcí jsou Říčky v Orlických horách, odkud vede pod rozhlednu modrá turistická značka, až na Anenský vrch vede červená turistická značka (z osady Hanička). Z Rokytnice v O. h. se lze vydat po modré a následně zelené turistické značce.
22.3. 2013

historie

Dřevěná rozhledna na Anenském vrchu byla postavena roku 2010. Rozhledna je vysoká 17 m, vyhlídková plošina je ve výšce 12 m. Na Anenském vrchu stávala rozhledna již dříve, r. 1910 zde byla postavena jednoduchá dřevěná věž, která měla v přízemí nouzový úkryt pro lyžaře. Rozhledna později zanikla (patrně po r. 1917, kdy je „chatrná rozhledna“ zmiňována v Časopise Turistů). Roku 2010 se Sdružení svazku obcí Rokytnice a Bartošovice rozhodlo pro