V r. 1704 kupuje panství J. J. Harrach, který zde v r. 1728 staví barokní zámek ve tvaru písmene H. V 70. letech 18. stol. vlastní panství Jan Josef Jeřábek z Jeřabiny a Berglerbergu a upravuje interiéry. Od r. 1990 je zámek opravován soukromým vlastníkem.
západní průčelí
Graficke pismenko První zmínka o vsi je z roku 1410, kdy byly součást majetku Strahovského kláštera. Král Zikmund v roce 1436 dává Vyklantice do zástavy Maršíkovi Tluksovi z Vokova, od něj přechází zástava na majitele pacovského panství Malovce z Malovic. V roce 1515 je tato zástava součástí dědictví po Pavlu Malovcovi. Teprve až v roce 1530 král Ferdinand I. postupuje Vyklantice majiteli pacovského panství Václavovi Robhápovi ze Suché. Vyklantice byly součást pacovského panství až do roku 1553, kdy je majitel pacovského panství prodává Václavovi Mazancovi z Vesce, ten je dále v roce 1562 prodává svobodníkovi Felixovi Košetickému. Felix Košetický získává ...
Petr Nožička, čerpáno z:Kol.: Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku VI., Východní Čechy, Nakladatelství Svoboda, Praha 1989, 2.5. 2011

Vyklantice a jeho majitel rakouský polní maršálek Karel Mack z Leiberichu
    V r. 1799 koupil zmodernizovaný zámek rakouský polní maršálek Karel Mack z Leiberichu. Nový zámecký pán byl netypickou postavou tehdejší rakouské armády. Pocházel totiž z nešlechtické rodiny a vojenskou kariéru mu neotevřel urozený původ. Šlechtický titul svobodného pána z Leiberichu získal až s generálskou hodností. V armádě začal v 17 letech jako prostý karabiník a vypracoval se svou houževnatostí, pílí a později také díky přízni

S použitím článku historika prachatického muzea, p.Kubů, Jaroslav Špiroch, 31.5. 2014

popis

Barokní stavba na půdorysu ve tvaru písmene H s valbovou střechou s malou věžičkou. Hlavním průčelím (severní) s dvěma mohutnými bočními rizality a polokruhovým středním rizalitem je obrácena ke kostelu sv. Jana Nepomuckého a na opačné straně (stejně shodné jižní průčelí) je spojuje schodiště (z chodby 1. patra) se zámeckým parkem. Poprvé již v 70. letech 18. století upravovány interiéry. Interiéry přízemí i prvního patra jsou symetricky

Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku - Východní Čechy, kolekt., nakl.Svoboda 1989, Jaroslav Špiroch, 31.5. 2014