Původně fara. V druhé pol.18.stol.hrabě Josef Jaroslav Věžník připojil k zámeckému areálu starého zámku a barokně upravil. Z druhé pol.18.stol. pochází celkový vzhled zámečku.
Košetice-nový zámek
Košetice leží 16 km západně od Humpolce na silnici II/112, Vlašim – Pelhřimov. V nejbližším okolí stojí za zhlídnutí Želiv, městečko s klášterem a Trčkovským hradem, oboje neblaze proslulé jako internační tábor pro řeholníky z celého Československa v období komunistického boje proti třídnímu nepříteli, kterými podle jejich zvrácené ideologie jistě církve byly. V místech košetického nového zámku stávala původně fara. V druhé pol. 18.stol. ji hrabě Josef Jaroslav Věžník připojil k zámeckému areálu starého zámku a barokně upravil. Z druhé pol. 18. stol. pochází celkový vzhled zámečku. V souvislosti s výstavbou nové silnice byl oddělen od starého zámku a majitelé o něj ztratili zájem. Budova byla pronajímána, až byl prodán do soukromých rukou. Zámeček je přízemní budova obdélníkového půdorysu, krytá mansardovou střechou, která vrcholí cibulovitou věžičkou. V současnosti je zámeček nadále v soukromém vlastnictví a veřejnosti jen nepřístupný.
Vysočina,  Pelhřimov  (PE),