Obdélná kaple se zvonovou věžičkou a neodděleným presbytářem postavena roku 1834, výstavností neodpovídá velikosti obce. Naproti vchodu do kaple stávalo sousoší Antonína Paduánského, ničeno po r. 1945, dnes nezvěstné.
Kaple se nachází na hlavní ulici nedaleko od obecního úřadu.
Prudký Martin , 15.12. 2009

historie

Louka u Litvínova je původně zemědělská obec ulicového typu podél Radčického potoka. První zmínka o vsi pochází z roku 1289, kdy náležela k majetku Hrabišiců. Roku 1398 byla spolu s dalšími rozsáhlými zbožími prodána míšeňskému markraběti Wilhelmovi a do vlastnictví české koruny se vrátila až za vlády Jiřího z Poděbrad. V devatenáctém století obec zcela změnila průmyslová revoluce a ve zdejších hlubinných dolech se těžilo téměř sto let. V tomto

Sv. Antonín Paduánský - jeho život, legendy, atributy

Most  (MO)