Významný krajinný prvek nedaleko obce Soseň. Žulový balvan je pozůstatkem povrchového zvětrávání místního žulového masivu (čistecko - jesenický).
Graficke pismenko Cesta k Božímu kameni vede ze Sosně vpravo po cestě na jižním okraji vsi.
Místo samo je zastávkou naučné stezky nedaleko od lomu Soseň. Kámen stojí vpravo od cesty asi 50 m lese.
Prudký Martin , 21.8. 2010

historie

Boží kámen leží 700m jižně od obce Soseň asi 250m od obecního vrchu. Patří ke krajině přírodního parku Jesenicko, který je tvožrn čistecko-jesenickým žulovým masivem. Povrchové větrání zde vytvořilo zvláštní formy balvanitého rozpadu včetně tzv, "kamenných stád" a "viklanů". Na spoustě míst leží obrovské různě tvarované žulové balvany.
    28.7. 2007

Boží kámen
    V publikaci J. Rotta z roku 1902 je zmínka o pověsti o Božím kameni, který má na vrchu 10 prohlubenin. Pověst praví, že když Kristus se svými apoštoly šel světem, odpočinuli si na tomto mítě a v místech, kde seděli se vytvořili prohlubeniny.

megalit, menhir
    není známo