Terénní zbytky malého hradu ze 13. stol, neznámého jména i historie. Dochován příkop upravený ze skalní rozsedliny, sníženina po budově či zemnici a malé zbytky pískovcového zdiva včetně líců.
Celkový pohled na zbytky hrádku z prostoru příkopu, od západu
Malé zbytky tohoto hrádku najdete nad silnicí z Tubože do Dubé na Českolipsku, blízko odbočky k osadě Kluk (součást Dražejova).
Filip Matoušek, 4.4. 2005

historie

Málo známé zbytky hrádku nad silnicí u osady Kluk (součást obce Dražejov), ležící asi 4 km jihovýchodně od Dubé, byly objeveny F. Gabrielem a J. Panáčkem v roce 1990 na základě studia místních pramenů a označení této lokality jako Wüstes Schloss (Pustý zámek) v katastrální mapě z roku 1843. Písemné prameny vztahující se jednoznačně k tomuto hrádku nejsou k dispozici a není známé ani jeho původní jméno. Jméno Kluk, které se v oblasti vyskytuje a

František Gabriel - Jaroslav Panáček: Hrady okresu Česká Lípa, Argo 2000., 4.4. 2005

nepatrné zbytky zdí