Václav Stařimský, svobodný pán z Libštejna v r. 1762 postavil zámek, který r.1788 koupil Josef Schwarz. Zámek v r.1791 vyhořel, ale ihned byl opraven. Barokní jednopatrový zámek byl obdélníkový, upraven v 19. stol., ale r. 2012 beze stop zbořen.
Místo kde stával zámek
Graficke pismenko Obec Chlum leží 9 km jihovýchodně od Říčan a 3 km západně u Mirošovic, při silnici z Mirošovic do Velkých Popovic.
Nejstarší zmínka o vsi Chlum je z r. 1415, kdy patřila k hradu Zlenice.
V roce 1762 koupil ves Chlum Václav Stařimský, svobodný pán z Libštejna. V té době se stal Chlum samostatným deskovým statkem a byl zde postaven zámek. Roku 1788 koupil zámek s dvorem Josef Schwarz, jemuž zámek v r. 1791 vyhořel, ale ihned byl opět opraven. Během 19.a 20. stol. se zde vystřídala řada majitelů.
Půdorys barokního jednopatrového zámku byl obdélníkový, základní budova ze dvou stran obklopena volně připojenými hospodářskými staveními. Poslední podobu získal v 19. stol., kdy byl upraven a rozšířen. Po r. 1990 byl v soukromém vlastnictví a zchátral. Počátkem r. 2012 byl určen k demolici.
Hrady, zámky a tvrze v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Praha a okolí, Nakladatelství Svoboda 1984, 22.1. 2006

popis

Podle zprávy J. Synka uveřejněné ve zpravodaji Hláska (Zpravodaj Klubu Augusta Sedláčka) ročník XXIII, 2012, č. 4, str. 60, byl zámek začátkem roku 2012 beze zbytku odstraněn.