Ochoz rozhledny je umístěn na telekomunikačním stožáru na návrší asi 200 m nad vsí Žandov. Stožár o výšce 45 m byl postaven r. 2001 a poskytuje výhled z výše 23 m. Na nejvyšším místě Kutnohorska je dobře patrný i v oblasti bez turistických značek. K návštěvě rozhledny je nutno si půjčit klíč ve vsi.
Graficke pismenko Jedna z prvních typizovaných železných rozhleden byla postavena na přelomu let 2000 a 2001 podle projektu INDBau, s. r. o. Její ochoz se nachází na 45 m vysokém radiokomunikačním stožáru na vrchu Březina, nejvyšším bodu Kutnohorska, je dostupný po 109 schodech a z výšky 23 m nabízí výhled na převážnou část středních Čech od Prahy po Železné hory. Rozhledna byla oficiálně zpřístupněna dne 29. července 2001.
Rozhledna je nyní ve správě obecního úřadu Chlístovice a není volně přístupná. K její návštěvě je nutno nejprve zaplatit symbolické vstupné a vypůjčit si klíče ve vsi Žandově, od níž je vzdálena asi 200 m.
Jaroslav Vavera (s využitím informací OÚ Chlístovice), 16.6. 2014

věž