Barokní zámek byl postaven na konci 17.stol., před r. 1690 vyhořel, ale kolem r. 1702 byl znovu obnoven. Patrně za hraběte Karla Reye, který zámek koupil v r. 1826, byl poslední pokoj v severním křídle přestavěn na domácí kapli sv. Karla Boromejského
Hlavn obrzek msta
vstupní (východní) průčelí s nárožní věžičkou

Graficke pismenko Barokní zámek v Česticích, postavený údajně naproti bývalé tvrzi asi ve třetí čtvrtině 17. století, vyhořel před r. 1690, ale byl zase před r. 1702 obnoven. V majetku Říčanů zůstaly Čestice až do r. 1735, kdy je koupil Václav Arnošt Malovec z Chýnova a Vimperka. Jeho potomci drželi statek do r. 1800, kdy jej koupil hrabě František Sickingen, ale již v r. 1801 jej prodal Josefu Baumbasovi. Od té doby se majitelé Čestic často střídali. Raně barokní zámek stojí na východní straně návsi. Je to jednopatrová, dvoukřídlá budova o půdorysu písmene L se šestibokou věží v levém nároží. Vchod umístěný ...
Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Jižní Čechy, 24.4. 2004

historie

V r. 1815 koupil čestické panství c.k. komoří a major rakouské armády Karel hrabě Rey, který do Čech utekl před francouzskou revolucí a před zmatky napoleonských válek. Narodil se r. 1775 na francouzské Riviéře v Monaku, po revoluci emigroval do Rakouska a do r. 1815 dosáhl hodnosti majora v rakouské armádě. V Čechách se usadil v r. 1804, kdy koupil zámek Mitrovice u Sedlce, a po několika dalších pokusech zakotvil v

S použitím článku pana Františka Kubů, historika Prachatického muzea. Jaroslav Špiroch, 28.7. 2009
    Dnes je zámek majetkem obce, která převzala zchátralý zámek, jenž nebyl zařazen mezi veřejně památkově chráněné objekty, v r. 1948. Zámek byl postupně obnovován a dnes je v přední části matriční a obřadní síň, knihovna a spolková místnost. Svatební síň je zařízena stylově a konají se v ní nejen svatby, ale i vítání nových občánků a další významné události. Ve výstavní síni se každoročně

Jaroslav Špiroch, 6.8. 2009

Schöenbornský letohrádek v Praze zdobí obrázky rozpustilé Venuše