Silniční kamenný most přes mlýnský náhon postaven v letech 1862–64, kdy nahradil starší dřevěný most. Povodeň v roce 2002 jej poškodila, v následujícím roce byl opraven a celkově rekonstruován. Most je památkově chráněn.
pohled z východního břehu náhonu
© Milan Caha 06/2009
Graficke pismenko Silniční kamenný most přes mlýnský náhon byl podle lidové tradice postaven již v 17. století. Realitou ale je, že byl postaven v letech 1862–64, kdy nahradil starší dřevěný most. Za jeho přejezd se vybíralo mýtné. Most zmiňuje Jaroslav Hašek ve svém slavném románu o Švejkovi, rovněž si zahrál ve filmové podobě tohoto románu. Povodeň v roce 2002 most poškodila, v následujícím roce byl opraven a celkově rekonstruován. Jedná se o elegantní stavbu (připomínající zámecký most v Blatné), 23 metrů dlouhou a 6 metrů širokou. Most má tři stlačené oblouky s šestimetrovým rozpětím, nad hladinou vody jsou pouhé 3 metry. Pilíře při normálním stavu jsou jen metr nad hladinou. Mostovka je odvodněna kamennými žlaby, zachovalo se na ní částečně původní kamenné dláždění. Most je památkově chráněn.
Milan Caha, (Dušan Josef: Encyklopedie mostů v Čechách, na Moravě a ve Slezsku, Libri, 2002), 4.6. 2009