Barokní kostel z let 1730–1733. Ve druhé polovině 18. století byla na západní straně kostela přistavěna napůl zděná, napůl bedněná zvonice. Kostel byl opravován v letech 1911,1968 a 1994.
© Milan Caha 10/2008
Graficke pismenko Jednoduchý barokní kostel byl na návrší nad městem, v místech zaniklého gotického hradu, postaven v letech 1730–33. K jeho stavbě bylo druhotně použito gotické hradní zdivo. Ve druhé polovině 18. století byla na západní straně kostela přistavěna částečně dřevěná zvonice. Kostel byl opravován v letech 1911,1968 a 1994.

popis

Jedná se o velmi jednoduchý jednolodní kostel obdélného půdorysu, zakončený obdélným presbytářem, s obdélnou sakristií na jihu. Kostel je bez věže, zvony jsou ve zvonici přistavěné k západnímu průčelí. Nad presbytářem je sanktusová věžička. Hlavní oltář je barokní, z druhé čtvrtiny 18. století, v kostele jsou další dva oltáře – raně barokní oltář sv. Václava z roku 1658, a rokokový oltář sv. Rodiny z roku 1752. Raně barokní kazatelna je z 2.