Hrady.cz
Barokní zámek z doby po roce 1700 uprostřed obce. Čtyřkřídlý kolem dvora, východně od něj hospodářský dvůr, jižně park. Základem byla zřejmě renesanční stavba z počátku 17. století. Po roce 1719 přestal být sídlem vrchnosti, od roku 1945 dodnes chátrá.
Graficke pismenko Zámek je v soukromém majetku, část parku zastavěna vilou, zbytek většinou ponechán zarůstání podrostem, který má odradit nevítané návštěvníky. Pořízení snímku od jihu velmi obtížné!

V městečku Byšicích jest zámek
    V městečku Byšicích jest zámek do čtverhranu postavený, jenž podle obrazu v zámku Liblickém se nacházejícího býval i s okolím svým nádherně upraven. Prvotně byly Byšice vsí a náležely rodině již ve 14. st. hojně rozvětvené. Již leta 1321 připomínají se Pavlík, Štěpán, Vladislav a Jetřich synové Pavlíkovi, jenž před tím křižovníkům Řepínským ves Lhotu prodal. Z těch se připomínají Štěpán ještě l. 1359, an držel v Byšicích 2 dvory kmecí,

August Sedláček, Hrady, zámky a tvrze Království českého XV/70, 25.8. 2005
    Ves Byšice se poprvé připomíná v r. 1321 jako majetek rytířského rodu Byšických z Byšic. Kolem r. 1577 připadly Byšice Albrechtovi Pětipeskému z Chýš a Egerberka, který zde patrně vybudoval tvrz, o jejíž podobě se však žádné bližší zprávy nezachovaly. V r. 1596 zdědil panství Albrechtův syn Václav Šťastný Pětipeský. Byšice byly tehdy kvetoucím městečkem s řadou důležitých privilegií. Pětipeští rozšířili panství o Obříství, Bosyni a v r. 1619

Hrady, zámky a tvrze v Čechách na Moravě a ve Slezsku - Severní Čechy, 25.8. 2005