Moje místa 0
Drobná sakrální památka patřící do souboru desíti chráněných barokních božích muk, který vznikl v době od poloviny 17. do poloviny 18. století. Vytesána jsou ze žuly, na jednoduchém podstavci s čtvercovým průřezem je čtyřboký sloup. Kaplička s mělkými nikami je zakončena dvojitým kovovým křížem.
boží muka v Třešťské ulici
© Milan Caha 09/2011
Graficke pismenko Tato drobná sakrální památka patří do souboru desíti chráněných barokních božích muk, které lze najít na území Batelova. Tato konkrétní muka nejsou datována, celý soubor však vznikal od poloviny 17. do poloviny 18. století. Boží muka mají podobu typickou pro tuto část Vysočiny. Vytesána jsou ze žuly, na jednoduchém podstavci s čtvercovým průřezem je čtyřboký sloup. Kaplička s mělkými nikami je zakončena kovovým dvojitým křížkem. Boží muka stojí téměř na okraji obce u silnice na Třešť. Jsou volně přístupná.